Over

Het is 2000 als Annerieke van der Loo de opleiding schoolmuziek aan het conservatorium in Maastricht afrondt. In de jaren erna doet ze veel ervaring op met verschillende muziekstijlen, zowel als zangeres als pianiste. Ze speelt in de pop/rockband LINK, de Utrechtse feestcoverband U-Play en de rockcoverband The Classix. Maar haar muzikale ambities reiken verder dan het zingen van covers. Ze gaat daarom op zoek naar een singer-songwriter en vindt deze in Tim Kops. De band Lo’Ann is geboren en veel landelijke live optredens volgen.

In augustus 2007 richt Annerieke haar eigen lespraktijk “ALmuziek” op. Ze houdt zich bezig met uiteenlopende muzikale activiteiten: van vocal coaching tot het organiseren van muziekworkshops en het geven van piano- en zangles. Ook voegt ze zich bij de feestband ‘De Buren’, waarmee ze elk jaar op het Utrechtse Smartlappenfestival speelt.

Eind 2009 neemt ze het nummer ‘Marie doe de toch nie’ op, een onvervalste carnavalskraker die goed wordt ontvangen door Omroep Brabant en die ze zingt in de theatershow van Paul de Leeuw ‘Paul en Cor Dichtbij’. In maart van dat jaar voegt ze zich bij ZEPmusic, een collectief van singer-songwriters. Met dit gezelschap brengt ze verschillende cd’s uit met eigen werk.

Per 1 januari 2017 is het tijd voor weer een nieuwe koers. Annerieke stopt met haar lespraktijk om zich meer richten op haar eigen muzikale activiteiten: meer componeren en meer spelen. Ze volgt een cursus studiotechniek om haar eigen geschreven nummers uit te kunnen brengen. Daarnaast componeert ze een aantal pianostukken, eind 2017 worden deze stukken uitgebracht.